Kongedømmet Thir

Kongedømmet Thir bliver ledet af Dronningen Serena Rex og er en af de stærker rigere på det thilianske hovedkontinent.  

 

Byer:

Arendal

Mod den Vestlige grænse i et smukt dal-land ligger Fyrstebyen Arendal. Arendal startede som en lille landsby, men pga. dens græsneplacering samt dets smukke omgivelser og på det seneste en dygtig fyrste, lykkedes det byen at vokse sig stor. I dag er den en af Syd-Thirs 3 fyrstedømmer.

 

Vigtige bygninger:

Arenborg

 

Kroer:

Jarlens hvil: en dyr og luksuriøs kro

Den hvide hest: Middel kro med rimelige priser

Den sorte hest: Middel kro med rimelige priser

Gadekjærdet: Drukhus med mulighed for plads i laden

 

Vigtige personer:

Fyrst Gabriel Arendal: Fyrsten er gift med Grevinde Nala af Rytterborg, og de har fået to børn sammen, hvoraf Gerhard, står som første arving til fyrstedømmet.

 

Athor

Beskrivelse: Hovedstaden af Syd-Thir og en af de største byer i den kendte verden.

Den uendelige by – Thirs Stjerne, kær by har mange navne. Og Thir er en virkelig kær by for dets befolkning. Som en af kontinentets største byer, hvor alle der er noget har et residens, er Athor en by i evig fremgang. Kan du ikke få det i Athor kan du ikke få det i Thir, siger et gammel ordsprog og dette er meget korrekt, Athor rummer butikker i alle former og størrelser. Det er et af de få stede i Thir hvor dværge og elverfolk ikke er et særsyn, flere har endda bosat sig i byen. Udover dette huser byen også regionens hovedkvarterer for diverse magtfulde laug, bosiddende i imponerende bygningsværker. Der er Templer og Katedraler for næsten alle af de gamle guder i byen og flere forskellige etniske enklaver.

 

Vigtige bygninger:

Handelslaugets hovedkvarter

Konklavets hovedkvarter

Eventyrernes lav Hovedkvarter

Den Adelige Ligas residens

Dronningeslottet

 

Kroer:

Det gyldne horn: Dyr og luksuriøs kro

Valdorf residensen: Meget dyr og luksuriøs kro

Grev Edvard: Dyr og luksuriøs kro

Valkyrien: Dyr kro

Kompagniets holdt: Middel kro.. byvagter

Det Sorte Svin: middelkro med gode spillemuligheder

Nattens Perle: Middel kro hvor flere lyssky typer holder til

Den Glade kro: Middel kro, lystigt sted med glade mennesker

Den Gale ko: Billig og stor kro, hvor mange bønder holder til

Ragnarok: Skummel kro

Hanegal: Billig og lille kro

Skuret: Meget billigt herberg. Stedet fro hjemløse og bumser

 

 

Vigtige personer

Dronning Serena Rex: kronet som den 3. dronning af Thir, mange folk har ytret kritiske ryster om hendes kompetence, specielt efter hun tabte Nord-Thir. Nogle mener at hun blot er en let fungerende bajonetdukke. Andre mener at hun blot har skjult sine evner for ikke at skaffe sig fjende

 

Kronprinsesse Nalia Løvehjerte også kaldet skygge prinsessen, myterne om Nalia er vokset eksplosiv efter hendes moders opsigelse til tronen. Rygterne siger at hun er alt det hendes moder ikke er. Fra barns ben skulle Nalia have været en pige der udmærkede sig i de fleste fysiske discipliner. Serenas to rådgiver så potientialet i hende og overtalte moderen til at give Serena en militær og taktisk uddannelse.

 

Fyrsten af Athor Ansgarr Sander: Fyrsten af Athor er en ny titel som først kom til under Dronning serenes regeringsperiode. Fyrsten har ikke noget land som de andre fyrster men et ansvar og andel i skatterne fra Athor. Han fungerer som dronningens højre hånd.

 

Lysdahl

Som en af Thirs ældste og samtidigt smukkeste byer ligger Lysdahl, på kanten af både, Thir, hav og skov. Det er landets største havneby og kendt for sine lange smukke gader. Det har siden det blev grundlagt været styret af den Lysdalske adelsslægt der har bragt både velstand og retfærdighed i byen

 

Vigtige bygninger

Oghmatemplet

Lyspunktets hovedsæde

 

Kroer:

Baldersminde: fin kro Specialitet balders tårer

Den glade gris: Middelkro. Godt selskab

Lyspunktet: middel kro

Den Glade Hamster: Middel kro, hyggelig

Havnehullet: Billig drikkestue. Mange sømænd

 

Vigtige personer:

Fyrst Erasmus Lysdahl: Som den 21- fyrste af Lysdahl ligger der et stort ansvar hos Erasmus. Lysdahl har altid været kendt som en havn, der var sikker både fra pirater og politiske luner.

Ypperstepræst Paulus den Grå: Efter at den sidste Ypperstepræst blev brutalt myrdet, blev Paulus sendt til Thirs største Oghmatempel. Paulus er en gammel og hård mand der søger for at alt bliver gjort efter bogen.

 

Nordmark

Østmark er en by med lange spir og buede tårne, som er levn fra den gamle kultur, som herskede der før Fyrst Gerhard af Østmark, invaderede Zustania. Fyrsten så hurtigt mulighederne i byen og ved en taktisk manøvre bestak han en del nøglepersoner til at blive på deres poster. Dette gjorde at Nordmark hurtigt genvandt sin tidligere pragt og er i dag den anden vigtigste og allerstørste by i Nord-Thir.

 

Kroer:

Den Gyldne Hest: Fin og luksuriøs kro med mange Zustanske specialiteter

Schwartekroen: Middelkro hvor mange lokale holder til 

Nordskro: middelkro

Grotten: Drikkebule. Farligt sted

 

Vigtige Personer

Fyrst Tristan Nordmark: Ældste nulevende søn af Kong Gerhard, var han sammen med hans ældre broder ansvarlig for Nordmarks fald. Han storebror faldt dog under stormen af byen, og derfor blev det Tristan der i sidste ende blev belønnet med Fyrsteskabet af Nordmark og herefter tog efternavnet Nordmark

 

Østmark

Østmark ligger som en af grænsebyerne ved de grå spir. Byen ligger som garant og vogter for det eneste menneskebevogtede pas der føre igennem bjergene og tolden for alle varerne som kommer igennem dette pas har gjort byens ejer særdeles velhavende.. Efter ”Løsrivelsen” blev Østmark kongeby og på grund af sit pas til Zeptim, som blev brugt til at transportere luksusvarer til hele Thir, har byen tjent endnu flere penge ved nye toldafgifter til Syd-Thir.

 

Vigtige Bygninger:

Østborg

 

Kroer:

Nordthirs Ære: Dyr og luksuriøs kro, mange patrioter

Vildsvinet: Middel kro

Ørnens Øje: Middel kro

Olafs: Billig drikekhule

 

Vigtige personer:

Kong Gerhard: Som den første konge af Nord-Thir er Gerhard en erfaren mand. Han er berømt for sine evner som kriger og taktiker og har i mange årtier beskyttet Thir fra både mennekse, dværge og elver fraktioner.

General Victor Østmark: 3. Søn af Gerhard. Kaptajn af hæren

 

Søborg

Som det mindste fyrstedømme i Syd-Thir.  Er Søborg en havneby af rimelig størrelse. Den er dårligt beskyttet og husene bærer præg af at her bor fattige og hårdfører folk. Udover nogle få modige købmænd, der tør tage den farlige tur til den kolde og vinterbeklædte øst, er der ikke meget andet at finde i byen end fiskere, nogle flådeskibe og så et par tilrejsende bønder.

 

Kroer:

Søborg gæstehus: Middel men sparsommeligt møbleret kro

Havfruen: Drukhus

Tordenly: Driukhus for de lokale fiskere

Det sorte flag: enkelte værelser. Farlig.

 

Kendte personer:

Fyrste Sebastian Søborg: En gammel mand på snart 82-år. Det siges at Sebastian for længe holdt op med at følge med i politik og hvad der skete i verden omkring ham. I det gamle fort Søborg, har han isoleret sig.  Uden nogen arvinger til at tage over, Er det Kaptajn Sander ad den Thirske flåde der bestemmer.

 

Kongedømmet Thir

Cronicles of the Mad Dog martin_4 martin_4